Peugeot 408

Aanbod zonder vraag

Peugeot heeft meer dan eens de trend gezet door een compleet nieuw type auto te introduceren voordat daar enige vraag naar was. Nu probeert de Franse fabrikant dat opnieuw met de 408: een middelgrote auto die het midden houdt tussen een sedan, een coupé en een SUV. Is dit aanbod van voldoende kwaliteit om vraag te creëren?

Autotest | Peugeot 408 Aanbod zonder vraag

De Peugeot 408 is een middelgrote auto met grootse allure. De 408 is origineel gelijnd, biedt volop ruimte en moderne aandrijflijnen. De i-Cockpit zorgt voor een unieke ervaring.

Plus

  • volop ruimte achterin
  • origineel concept
  • uitstekende rijeigenschappen

Min

  • elektrische auto pas vanaf 2024
  • Diverse schoonheidsfoutjes in nieuwe software

Conclusie

Met de 408 biedt Peugeot een nieuw type auto waar logischerwijs nog geen vraag naar is. Een proefrit wijst uit dat de 408 veel in zich heeft om die vraag te creëren. Dat begint met het onderscheidende uiterlijk en de riante binnenruimte, vooral achterin. De iCockpit zorgt voor een unieke ervaring. Deze opzet geeft betere controle over de auto en goed overzicht over de instrumenten.

Met de hogere bouw wil Peugeot mensen uit de SUV krijgen. De 408 heeft een hogere instap en zit dan gemiddeld, maar wel het lage zwaartepunt en dus de superieure stabiliteit en verfijning van een sedan of coupé. Met de afmetingen is de 408 beter handelbaar en dynamischer dan traditionele grotere sedans. Tenslotte zorgt de hybride-aandrijving voor een fluisterstille loop, prima prestaties en een gunstig verbruik.