Lexus RC F

Lachen is gezond

Iedere Lexus heeft een hybride motor. Iedere Lexus biedt daarom een slimme combinatie van luxe en gezond verstand. Maar... af en toe maakt de Japanse fabrikant een uitzondering. In het verleden had Lexus al een snelle sedan onder de naam "IS F" en zelfs een supersportwagen genaamd "LFA". Nu maakt het merk wederom een zijstapje: de "RC F" is een sportcoupé die, zoals Lexus het zelf zegt, een lach op het gezicht van iedere bestuurder tovert.

Autotest | Lexus RC F Lachen is gezond

De Lexus RC F is machtig en scherp als een sportwagen, maar net zo makkelijk comfortabel als een gran turismo. De RC tovert een lach op het gezicht, iedere kilometer opnieuw.

Plus

  • razendsnel
  • uiterst comfortabel
  • onderscheidende vormgeving

Min

  • hoofd- en beenruimte achterin nihil
  • minder vooruitstrevend dan Lexus NX

Conclusie

Is de Lexus RC F in staat om een lach op het gezicht van iedere bestuurder te tonen? Ja, zeker. Maar... vrijwel alle auto's met zo veel vermogen kunnen dat. Toch weet de RC F zich wel degelijk te onderscheiden van de concurrentie.

Op lage snelheid biedt de RC F namelijk nog meer comfort en raffinement. In het dagelijks verkeer is de RC F absoluut niet vermoeiend of opdringerig. Zelfs de praktische zaken zijn niet vergeten. Zo is de ruimte voorin prima en is de RC veel overzichtelijker dan andere coupés.

Op hoge snelheid is de RC F minstens zo scherp als de Europese concurrentie. Daarbij is gekozen voor traditionele sportwagentechniek: een overbemeten, atmosferische motor voorin en de aandrijving op de achterwielen. Dat betekent veel vrijheid voor de geoefende bestuurder, terwijl de elektronica er voor zorgt dat ook de beginnende bestuurder volop kan genieten van de RC F.

Lexus RC 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Lexus RC

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Lexus RC 300h F SPORT Line SCHUIF-KANTEL DAK / NAVIGATIE / CAMERA / MARK LEVINSON SOUND

92.712 km - 2016 € 30.494,-

Categorie
Sportwagen/Coupé
Brandstof
Hybride
Kleur
Blauw
Auto Stuart Elst
Elst, NL