Mercedes-Benz GLB

Rekenkundig perfect

Mercedes-Benz keek naar de verkoopcijfers en zag ruimte voor een nieuw model. Eén op de drie verkochte auto's van Mercedes-Benz is namelijk een SUV en één op de vier is een compacte auto. En dus besloot Mercedes-Benz een compacte SUV te ontwikkelen: de GLB. Afgaande op de cijfers klinkt dat als een logisch idee, maar hoe pakt dat in de praktijk uit?

Autotest | Mercedes-Benz GLB Rekenkundig perfect

De Mercedes-Benz GLB is een compacte SUV waarbij het draait om ruimte en functionaliteit. De GLB is een slag groter dan de concurrenten en is bovendien terreinwaardig. Infotainment van topkwaliteit.

Plus

  • comfortabel op de openbare weg, vaardig in het terrein
  • rijke, moderne uitrusting
  • ruim en praktisch

Min

  • niet als elektrische auto of hybride
  • lastige instap naar derde zitrij

Conclusie

De Mercedes-Benz GLB is het resultaat van puur rekenwerk. Afgaande op de eigen verkoopcijfers besloot Mercedes-Benz dat er behoefte was aan een compacte SUV. Analyse van de concurrentie leerde dat die SUV groter dan gemiddeld moest zijn en serieus moest kunnen presteren in het terrein. Niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk blijkt dat de GLB een goed idee is.

Dat begint bij het uiterlijk: dankzij ingenieuze vormgeving is lastig in te schatten hoe groot de GLB daadwerkelijk is. Dankzij harde lijnen met afgeronde hoeken oogt de GLB stoer en zelfverzekerd, maar tegelijkertijd toegankelijk en bescheiden. Dit is daarom een SUV waar niemand aanstoot aan neemt. In de praktijk is de maatvoering precies de juiste. De GLB is ruim en comfortabel op de lange afstand, maar praktisch en handelbaar in de stad. Bovendien maken de bodemvrijheid plus de grote in- en uitloophoeken de GLB serieus bruikbaar in het terrein.

Alhoewel het jammer is dat er geen hybride of elektrische aandrijving beschikbaar is, weten de aangeboden benzine- en dieselmotoren te overtuigen. Ze zijn stil, soepel en sterk en laten in de praktijk beschaafde verbruikscijfers noteren. Als het gaat om infotainment en actieve veiligheid behoort de GLB tot de top. Kortom: het rekenwerk loont, want de GLB is een auto die op alle punten scoort.