DS 9

Wie DS past, trekke hem aan

DS is een nieuw Frans automerk dat inspiratie haalt uit de modewereld. Tot nu toe produceerde DS voornamelijk compacte auto's. Daarmee heeft het al laten zien dat het samensmelten van twee werelden werkt. Echter, kleine auto's brengen beperkingen met zich mee. Nu gaat DS een stap verder met een waar topmodel: de DS 9. Waartoe is DS in staat als de beperkingen worden weggenomen? En kan dit jonge merk zich nestelen in het topsegment?

Autotest | DS 9 Wie DS past, trekke hem aan

De DS 9 combineert de stijl van Franse mode met moderne techniek. Hiermee onderscheidt de fabrikant zich nadrukkelijk van andere luxemerken, zonder in te leveren op functionaliteit of rijeigenschappen

Plus

  • onderscheidende vormgeving
  • rijke, moderne uitrusting
  • uiterst comfortabel

Min

  • (nog) niet beschikbaar als 100% elektrische auto
  • kan energie in batterij niet automatisch optimaal verdelen over de route

Conclusie

Waartoe is DS in staat wanneer er geen beperkingen zijn? Tot niet veel meer dan het merk inmiddels heeft laten zien met de bestaande modellen! De DS 9 biedt technisch niets nieuws. Het grote verschil is dat de aanpak van DS veel beter tot zijn recht komt in een groter model. Daarbij staan zaken zoals geluidsisolatie en materiaalgebruik op een nog hoger niveau.

De belangrijkste meerwaarde van de DS 9 zit in het gevoel. Een auto in het hoge segment wordt niet gekozen als eenvoudig vervoermiddel van A naar B, maar als droomauto of als visitekaartje. Als het gaat om aankleding, uitstraling en imago heeft de DS 9 heel veel nieuws te bieden. Technisch doet de DS 9 niet onder voor de concurrentie, maar de stijl is compleet anders en spreekt daarmee een nieuwe doelgroep aan. Kortom: wie DS past, trekke hem aan!