Xpeng G6

Grootse ambities

XPeng heeft grootse ambities. Het behoort nu al tot de drie succesvolste automerken in China. Dat is echter lang niet genoeg! XPeng wil wereldwijd uitbreiden en doet dat door buitenlandse kantoren te openen en nieuwe modellen te introduceren. Met de nieuwe G6 richt XPeng zich nu op het populairste segment van de markt: middelgrote SUV's. Kan de G6 de grootse ambities van XPeng waarmaken? Een eerste kennismaking met een handgebouwd prototype moet het antwoord geven.

Autotest | Xpeng G6 Grootse ambities

De XPeng G6 is een middelgrote SUV met elektrische aandrijving. XPeng heeft gekeken naar de Model Y en heeft dat ontwerp verbeterd waar mogelijk. Niet origineel, wel heel goed.

Plus

  • zeer ruim, ook achterin
  • snel opladen, grote batterij
  • rijke, moderne uitrusting

Min

  • overduidelijk afgekeken van de concurrent

Conclusie

Kan XPeng de grootse ambities waarmaken met de G6? Op basis van een kennismaking in een showroom, en dus zonder proefrit, is het antwoord: ja. XPeng heeft goed gekeken naar de meest succesvolle concurrent én heeft geluisterd naar de wensen van de klant. Op basis daarvan heeft het zich laten "inspireren" door die concurrent en dat ontwerp verbeterd op basis van wensen uit de markt.

De G6 is daarom een middelgrote SUV waarbij de nadruk ligt op luxe en functionaliteit. Het afwerkingsniveau is dat van een Europese of Japanse auto en dus veel beter dan dat van een Amerikaanse. De uitrusting is rijk en voor Europa worden Apple CarPlay en Android Auto toegevoegd (iets wat de belangrijkste concurrent nog altijd weigert).

Tenslotte maakt de G6 gebruik van de techniek van het topmodel van XPeng, waardoor de auto razendsnel kan opladen, veel vermogen kan leveren om te presteren en toch zuinig is. De prijs is op het moment van schrijven niet bekend, maar XPeng belooft dat de basisversie in aanmerking komt voor SEPP subsidie en dus ligt de prijs onder de 45.000 euro.