Porsche 911 2.4 S Coupé PRICE REDUCTION Matching numbers, Previously restored, Runs fantastic

€ 149.950,-

afbeelding vergroten
Bouwjaar 1973
Categorie Oldtimer
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 32.870 km
Deuren 2
Kenteken PO-10-61 Verzekeren
Kleur Zilver Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Porsche 911 2.4 S Coupé PRICE REDUCTION Matching numbers, Previously restored, Runs fantastic


€ 149.950,-

Algemeen

Bouwjaar 1973
Categorie Oldtimer
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 32.870 km
Deuren 2
Kenteken PO-10-61 Verzekeren
Kleur Zilver Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Aanbieder

Bedrijfsnaam Gallery Aaldering
Contactpersoon Nick Aaldering
Adres Arnhemsestraat 47
Postcode 6971 AP
Plaats Brummen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Telefoon +31 (0)575 - 564055 bel telefoonnummer toon telefoonnummer
Website www.gallery-aaldering.com
E-mail e-mail sturen

Auto online verzekeren?

Bereken uw premie direct online!

Bijzonderheden meld een fout

Carrosserievorm: Coupé
Transmissie: 5 versnellingen, Handgeschakeld
Modelreeks: 1964 - 1975
Interieur: Zwart, Stof
Motorrijtuigenbelasting: geen

PRICE REDUCTION SALE!

The past few years have been incredibly successful, with hundreds of classic and sports cars finding new homes around the world.


As a result of our success, we've received a large number of trade-in vehicles. Now, we're thrilled to offer these cars at special sale prices!



Please note: these reduced prices are only available for a limited time and these cars are listed as "price reduction".


Don't miss out on this rare opportunity to drive home your dream car at an unbeatable price!


Browse our selection now and make your dream a reality.

De Porsche 911 behoeft eigenlijk geen introductie meer. Als één van de grootste iconen en langst lopende modelseries is de 911 een van de meest bekende auto's allertijden. Het begon allemaal in 1964, toen het model de 356 opvolgde. De tweede serie, duidelijk herkenbaar aan de forsere bumpers deed zijn intrede in 1974.

De coupé die we hier aanbieden is dus een late eerste serie. Erg geliefd, helemaal in de krachtige S-versie. De 911 S van april 1973 is voorzien van een 2.4, althans, zo noemt Porsche de 2.311 cc metende zescilinder. Met een vermogen van 190 pk goed voor een topsnelheid van 230 kilometer per uur en dat was bijna vijftig jaar geleden héél veel! Een échte sportwagen. De hier aangeboden auto is 'Matching Numbers', de motor waarmee hij destijds de fabriek verliet is nog altijd onder de motorkap te vinden.
1973 betekende voor de 'S' ook de komst van een kleine geïntegreerde frontspoiler waardoor het model te onderscheiden is van tammere broers en zussen.

De eerste eigenaar, die zilvergrijs metallic (code 8080) koos als kleur was vermoedelijk iemand die niet van overbodige luxe hield. Als opties koos hij, getuige van het officiële Porsche Classic certificaat, voor slechts drie opties: M258 (hoofdsteunen links en rechts), M409 (sportstoelen links en rechts) en M440 (een antenne links met luidsprekers voor en ruisonderdrukking). Geef de man eens ongelijk, goed stevig zitten en die onmiskenbare roffel van de zescilinder boxermotor horen moet voldoende zijn. De rest is bijzaak.
De auto is in het recente verleden al eens compleet gerestaureerd en technisch gereviseerd. Daardoor ziet de 911 S er 49 jaar later nog altijd prachtig uit. De lak,wielen, chromen dorpellijsten en verlichtingsdelen verkeren in een zeer mooie staat en ook alle andere zaken die u aan de buitenkant kunt zien zijn prachtig.

Die kenmerken passen volledig bij het interieur, dat net zo mooi en goed is als het exterieur. De vorige eigenaar koos voor een modernere kuipstoel voor nog meer steun en een stijlvol Nardi-stuur, dat in vrijwel iedere auto uit deze periode mooi staat. De originele stoel is uiteraard bij de auto aanwezig en kan indien gewenst gemonteer

Basisdekking voor uw auto

Kies voor WA+ of All Risk en verzeker ook schade aan uw eigen auto mee.

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

  • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling

All Risk

Volledig Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling
  • Schade aan uw eigen auto

E-mail aanbieder

 

Autotest

Porsche 911 | Dromen mag nog steeds

Het is al decennialang een ritueel. Wanneer kleine jongetjes groot worden en zakelijk succes boeken, belonen ze zichzelf met hun droomauto. Die droomauto is altijd de auto uit hun jeugd: de Porsche 911. Daarom blijft de 911 al decennialang trouw aan hetzelfde concept en dezelfde uitstraling. Houdt ook generatie "922" deze droom in stand?

Autotest | Porsche 911 Dromen mag nog steeds

De Porsche 911-992 GTS is een klassieke sportwagen die zijn succes dankt aan de historie en het spektakel. Een volbloed sportwagen die zich ook leent voor dagelijks gebruik.

Plus

  • snel, opwindend en spectaculair
  • ook dagelijks bruikbaar
  • subliem weggedrag

Min

  • relatief kostbaar vanwege hoge CO2-belasting

Conclusie

Is de Porsche 911 generatie 992 nog steeds de droomauto die het al decennia lang is? Ja, zeker. De vormgeving is nog altijd een evolutie, waardoor de begeerlijke vorm van het origineel nog altijd is behouden. Tegelijkertijd gaan de ergonomie en uitrusting met de tijd mee.

Als het op de prestaties aankomt, moet zelfs de meest verstokte liefhebber zich inmiddels neerleggen bij het feit dat elektrische auto's, die een fractie van de prijs van de 911 kosten, inmiddels sneller zijn. Het grote verschil zit in de presentatie en de sensatie. De 911 bouwt op naar een piek en doet dat onder begeleiding van een explosief geluid, waardoor het gevoel van snelheid beduidend groter is. Daarbij zorgen de lage bouw, het lage gewicht en het geavanceerde onderstel voor een weggedrag dat alleen een volbloed sportwagen biedt. Daarom is ook de Porsche 992 de auto waar al zoveel jongetjes en financieel geslaagde mannen van dromen.

Deel deze advertentie